Eustream oznámil navýšenie kapacity prepojenia Vojany - Užhorod

21.01.2015 Trebišov

Bratislava 21. januára (TASR) – Spoločnosť Eustream vyhlasuje procedúru Open Season na zvýšenú prerušiteľnú plynárenskú kapacitu v bode Budince za účelom jej transparentného predaja.

"Eustream ponúka kapacitu 8,5 milióna kubických metrov (m3) denne. Celkový reverzný tok na Ukrajinu sa tak zvýši na úroveň 40 miliónov m3 plynu denne," informoval dnes hovorca spoločnosti Vahram Chuguryan.

Pre účasť v procedúre Open Season sa podľa neho môžu záujemcovia o prepravnú kapacitu cez plynovod Vojany - Užhorod registrovať od 22. januára 2015. Záväzné požiadavky na prepravnú kapacitu budú môcť predkladať do 17. februára. "Vyhodnotenie a alokačný proces bude 19. februára 2015," spresnil.

Uvedená kapacita ponúkaná v rámci Open Season bude podľa Chuguryana k dispozícii úspešným účastníkom procedúry od 1. marca.

"Do 1. marca 2015 bude dodatočná kapacita v rovnakom objeme tiež k dispozícií všetkým záujemcom. V piatok 23. januára o 12.00 h bude publikovaná na stránkach spoločnosti Eustream a bude ju možné objednať v zmysle štandardných podmienok definovaných v prevádzkovom poriadku Eustreamu," dodal.

Eustream je prevádzkovateľ prepravnej siete zemného plynu v SR. Jeho hlavným poslaním je preprava zemného plynu na Slovensko a cez jeho územie na európske trhy. Eustream vlastní a prevádzkuje vysokotlakový prepravný systém, ktorý pozostáva zo štyroch až piatich paralelných potrubí s celkovou dĺžkou viac ako 2255 km a štyroch kompresorových staníc s celkovým inštalovaným výkonom vyše 600 MW.
 

Vyberte región